Nova podoba staranja - siva revolucija

Knjiga Nova podoba staranja - siva revolucija
(št. ocen: 1)
AvtorjiKristančič Azra
ZaložbaAA Inserco, svetovalna družba d.o.o.
Leto2005
Št. strani222
tiskana nakup 8,00 €
Na seznam želja Priporoči

Podroben opis

Pričujoča vsebina je nastajala zadnjih nekaj let kot odziv na čedalje aktualnejša demografska vprašanja in pretirane zaskrbljenosti za dolgoživost populacije, ne le pri nas, ampak v celotnem razvitem svetu. Morda se ni nikdar doslej kazala tako korenita socialna,družbena,biološka sprememba kot v tem času. V naši družbi je prisotno pretirano poudarjanje golih številk, ko govorimo o tretji in četrti in celo peti življenjski dobi, njihovem statusu v družbi, ki bolj kot ne kaže na ambivalentnost med omogočiti jim kakovostno življenje ali jih še naprej obravnavati kot populacijo na robu družbe, ki samo bremeni republiški proračun. V tej še vedno prisotni dilemi je več kot dobrodošla vsebina knjige, ki je aktualna danes in utira pot bodočim starajočim se generacijam.

Sprejeti dejstvo, da se populacija stara terja, da tudi sami iščemo nove načine oziroma razvijamo Novo filozofijo življenja za vse generacije. Dolgoživost populacije se ne začne pri šesdesetih letih življenja ampak že od rojstva človeka. Že od rojstva se človek hitreje razvija kot je to bilo pred tridesetimi leti – akceleracija zajema človeka od rojstva do smrti!

Nova filozofija življenja velja za vse generacije v katerih kaže ohraniti, negovati in utrditi samopodobo v takšnih družbeno neprijaznih pogojih je izziv za vsakega posameznika. Od znanj, spoznanja in sprejemanja dejanskih sprememb, ki jih prinaša čas, pripravljenost za boj z miti, tabuji, stereotipi v odnosu do starejše generacije je odvisno koliko in kako bodo starejše osebe ne le zadovoljevale svoje življenjske potrebe, ampak dejansko uživale v teh »zlatih letih«življenja. Vendar naj bi bilo okolje če ne zlato- vsa bakreno !

Z uvedbo pojma nova filozofija staranja in s tem povezano novo podobo staranja je avtorica skupaj s soavtorji hotela spodbuditi sedanje in bodoče generacije srednje, pozne zrelostne dobe, da je treba za svoj »imago« v družbi nekaj storiti.

Pot kvalitetnemu nadaljevanju staranja posameznika je odprta! To je tudi vaša pot! Več je v knjigi!KOŠARICA

Košarica je prazna
Skupaj z DDV:
0,00 €
Na blagajno

E-NOVIČKE

Odjava Prijava

PODPRTI BRALNIKI

Podprti bralniki


POVEJTE NAPREJMOŽNOST PLAČILA