Gobezdalizmi

Knjiga Gobezdalizmi
AvtorjiArtiček ml. Daniel
ZaložbaDaniel Artiček ml., samozaložnik
Leto2014
Št. strani550
pdf nakup 12,20 €
Na seznam želja Priporoči

Podroben opis

Roman »Gobezdalizmi« je malce fantastična, filozofsko-realistična pripoved o nas, našem načinu dela in mišljenja in naši navidezni nezmožnosti stopiti preko svojih osebnih interesov v drugačno prihodnost. Janez in njegovi znanci Kaja, Živa, Marjan in drugi, se v priljubljenem bifeju Ruševina pogovarjajo o vsakodnevnih temah, ki jih težijo. Negodujejo čez vse in vsakogar. A njihove pritožbe in razmišljanja posežejo dlje od tega. Govoriti začno o tem kaj bi lahko storili, da bi bil naš svet prijetnejši vsem. Snujejo prihodnost.

In porodi se na prvi pogled povsem nemogoča zamisel o raju na zemlji. Tekom zgodbe se izkaže, da bi lahko bile vmešane tudi višje sile. Ali nekaj usmerja njihova in naša življenja? Zarote? Bogovi? Interesi kapitala ali morda celo mi sami?

Njihova zgodba preseže sedanje stanje brezupa in vsakdanji ljudje kar nenadoma ustvarjajo vizijo prihodnjega sveta. Lepšega, spravljivejšega, prijetnejšega. Janezova zamisel in vizija njegovih nadvse vsakdanjih znancev prinaša mikroskopsko, pa vendar možnost, da se ne uničimo sami. Morda sploh ni taka utopija.

Rdeča nit je njihova posebna oblika pogovora, izmenjave mnenj in komunikacije nasploh, ki bralca neprestano bega z na videz nepomembnimi opisi in mu odvrača pozornost od zgodbe. A, če ima zmožnost bo vseeno ujel njen tok. To so gobezdalizmi. So naš sedanji način komunikacije. Zmeda. 


Fantastični-filozofski-sociološki-realistični e-roman, ki vas bo s svojo vsebino povlekel v svet branja in razmišljanja...

Kratek odlomek iz e-romana: V svoji običajnosti v resnici ne vemo kaj je prav in kaj narobe. Tega ne vemo nikdar. Kakor koli se že odločimo in izberemo. Niti ne moremo trditi, da je katera od izbir res prava ali bolj prava od ostalih, neizbranih. Pravilnost ali nepravilnost naših odločitev se pokaže kasneje. In takrat ugotovimo, da ti dve kategoriji dejansko sploh ne obstajata, saj sta na nek način nesmiselni. Vedno sta relativni in osebni; temelječi na interesih, željah. Zato univerzalnih rešitev ni, pravi odgovori ne obstajajo in tudi napačni ne. Ali bolje, vsi odgovori so pravi in vsi obenem napačni. Njihov značaj opredeljujejo okoliščine njihovega nastanka in naše osebne lastnosti, ki jih opredelijo. Predvsem to, kako jih opredelimo, je torej naša izbira.


Variacija Velikost ISBN
pdf 978-961-93470-5-8

ni sorodnih knjig


avtor nima drugih knjig


prazen seznam


ni komentarjev


KOŠARICA

Košarica je prazna
Skupaj z DDV:
0,00 €
Na blagajno

E-NOVIČKE

Odjava Prijava

PODPRTI BRALNIKI

Podprti bralniki


POVEJTE NAPREJMOŽNOST PLAČILA