Individualna in skupinska komunikacija

Knjiga Individualna in skupinska komunikacija
(št. ocen: 3)
AvtorjiKristančič Azra
ZaložbaAA Inserco, svetovalna družba d.o.o.
Leto1999
Št. strani134
tiskana nakup 8,00 €
Na seznam želja Priporoči

Podroben opis

Dobrodošli v svet odnosne komunikacije! Namen knjige je, da bi razgrnili tiste vidike komunikacije, ki bodo tako strokovnjakom kot laikom odprli nova in utrdili stara znanj o pomembnosti komunikacijski veščin za oblikovanje kvalitetnejših medosebnih odnosov. Poudarek je na medosebni komunikaciji ali če hočete na vzajemni komunikaciji »iz oči v oči«. Širjenje in obsežna uporaba digitalne komunikacije omejuje prostor humani-medosebni komunikaciji. Neuravnoteženost med digitalno in humano medosebno komunikacijo zmanjšuje možnost socializacije vsakega posameznika, zmanjšuje možnost oblikovanja in utrjevanja osebne identitete. Hkrati onemogoča usvajanje osebnih in družbenih vrednot in norm, ki uravnavajo socialne odnose vsaki družbi.
Tako kot je v življenju, vse se začne pri nas samih! Tudi vzajemna komunikacija se začne z notranjo, ki je »ključ« vzajemnih odnosov. Znati prisluhniti sebi je zagotovilo, da bomo znali prisluhniti drugim osebam. Slišati sebe in druge, skupaj z drugimi veščinami, nam omogoča, da se učinkovito soočamo z življenjskimi izzivi, da se usposobimo za pogajanja, dogovarjanja in odločanja na različnih področjih osebnega in poklicnega življenja.
Medosebna komunikacija ni teorija, ampak vrsta veščin, ki se ji lahko učimo in naučimo. Zato je avtrica vsebino knjige, oziroma vsako poglavje opremila z vprašanji, ki nam olajšujejo smer iskanja ustreznih odgovorov. »Brez vaje ni mojstrov« pravi pregovor, ki ga je upoštevala. Sami ali v sodelovanju z drugimi lahko preverite svoje komunikacijske odnosne veščine s pomočjo vaj predloženih na koncu vsebin.

Upamo, da bo vsak bralec knjige odkril kaj koristnega zase!


Variacija Velikost ISBN
tiskana

ni sorodnih knjig


prazen seznam


ni komentarjev


KOŠARICA

Košarica je prazna
Skupaj z DDV:
0,00 €
Na blagajno

E-NOVIČKE

Odjava Prijava

PODPRTI BRALNIKI

Podprti bralniki


POVEJTE NAPREJMOŽNOST PLAČILA