Svoboda izbire - Moj prosti čas

Knjiga Svoboda izbire - Moj prosti čas
(št. ocen: 1)
AvtorjiKristančič Azra
ZaložbaAA Inserco, svetovalna družba d.o.o.
Leto2007
Št. strani223
tiskana nakup 8,00 €
Na seznam želja Priporoči

Podroben opis

Vsebina knjige je plod razmišljanja, raziskovanja in delovanja na področju preživljanja prostega časa številnih avtorjev, ki vam skupaj z menoj posredujejo prispevke v knjigi. Vsebine so usmerjene predvsem na posameznika in njegovo izrabo prostega časa. Prikaz prostega časa skozi čas je mini preglednica načina preživljanja prostega, kajti prosti čas človeka je bil in še vedno je v različnih obdobjih človeštva in različnih družbenopolitičnih ureditvah, krajih in kulturah interpretiran različno.

Omejili smo se na »tukaj in zdaj« preživljanja prostega časa, predvsem z vidika mladih, odraslih, seniorjev in njihovega odnosa do prostega časa. Vsebina knjige ni le prikaz mnenj in stališč posameznikov do prostega časa, ampak razgrinjanje vplivanja prostega časa na posameznika, njegovo osebnost, telesno in duševno zdravje, zadovoljstvo, samouresničevanje samoustvarjalnost.

Nekaj vsebin naj bi bilo v pomoč učiteljem, pedagogom, vzgojiteljem, animatorjem, moderatorjem, trenerjem in organizatorjem prostega časa. Posebej poudarjam vlogo prostega časa, kot dejavnika preprečevanja različnih oblik osebnostnih in vedenjskih odklonov ter asocialnega vedenja mladih in tudi odraslih.

Evropsko združenje je prosti čas že leta 1977 opredelilo, da je prosti čas v širšem pomenu besede ves tisti čas, ki je individualno, svobodno »disponiran čas«. S tem se je začelo odpiranje vprašanj in iskanje odgovorov o človeku, družbi, obveznostih, prostosti, smotrih, možnostih, interesih, potrebah in uresničevanju.

Najbolj pomembno je to, kar je že v naslovu knjige: SVOBODA IZBIRE, kar je največja dragocenost v utesnjenem času.


Variacija Velikost ISBN
tiskana 978-961-90177-5-6

ni komentarjev


KOŠARICA

Košarica je prazna
Skupaj z DDV:
0,00 €
Na blagajno

E-NOVIČKE

Odjava Prijava

PODPRTI BRALNIKI

Podprti bralniki


POVEJTE NAPREJMOŽNOST PLAČILA