Socializacija agresije

Knjiga Socializacija agresije
(št. ocen: 1)
AvtorjiKristančič Azra
ZaložbaAA Inserco, svetovalna družba d.o.o.
Leto2002
Št. strani232
tiskana nakup 8,00 €
Na seznam želja Priporoči

Podroben opis

V današnjem času prehodnega ali kot temu rečemo tranzicijskega časa naše družbe so prisotne spremembe na številnih področjih človekovega življenja: od socialno-ekonomskih, vzgojno-izobraževalnih in kulturnih. Avtorico in njene sodelavce zanima predvsem posameznik kot sestavni člen družbe. Čedalje bolj pogoste so prisotne oblike pojavljanja jeze, (pri nekaterih apatije in depresije) agresije, nasilja in terorja posameznikov ali skupin. Vsaka družba, ki želi zagotoviti varno življenje posameznikov in družbe, razvijati resnične demokratične odnose v družbi se bojuje proti tem pojavom. Do zdaj smo ostali bolj pri ugotovitvah o pojavnosti, pogostosti in načinih izražanja nasilja in sicer bodisi ko obliki napadov na lastnino drugih bodisi na drugega človeka (da o živalih ne govorimo!!).

Namen knjige ni predstaviti vrste in pojavnost jeze, agresije in nasilja, ampak bolj poudarja stanja in doživljanje posameznika in njegova čustvena stanja udeležena v različnih oblikah nasilja.

Začeli smo s čustvi JEZE, SRDITOSTI, ki so najbolj pogosta osnova agresije in nasilja posameznika. Dejstvo je da nakopičena neodreagirana jeza preide v agresijo, ki se pod določenimi pogoji spremeni v različne oblike nasilja. Še bolj pomembno spoznanje je,da nakopičena čustva jeze porušijo zdravje posameznika in preidejo v tako imenovane psihosomatske bolezni.

Čustva jeze in agresije so lahko pozitivna in motivirajoča čustva za vrsto človekovih dejavnosti. Zato je precej vsebin v knjig namenjeno prav temu.:

Kako ugotoviti svoja čustvena stanja? 
Kako učinkovito usmeriti svojo jezo in agresijo? 
Kako odpravljati agresivno oziroma nasilno vedenje pri samemu sebi, družini, šoli, delovnem mestu in sami družbi?
Kakšne so njabolj pogoste oblike nasilja med vrstniki?
Kdaj nam jeza škoduje in kdaj nam koristi?


Mnoge odgovore boste našli v sami knjigi!! Predvsem pa s kakšnimi metodami in tehnikami razvijamo socialne in življenjske veščine! 

Bodite jezni, vendar na prijeten način!!Variacija Velikost ISBN
tiskana 961-90177-3-0

prazen seznam


ni komentarjev


KOŠARICA

Košarica je prazna
Skupaj z DDV:
0,00 €
Na blagajno

E-NOVIČKE

Odjava Prijava

PODPRTI BRALNIKI

Podprti bralniki


POVEJTE NAPREJMOŽNOST PLAČILA