Vprašanja

Tukaj si lahko ogledate najpogostejša vprašanja uporabnikov. V kolikor odgovora niste našli, nam lahko vprašanje posredujete preko e-pošte na #EM#696f646c4476766b6d7d646a6763646677703c707b78#EM# ali pa izpolnite spletni obrazec v rubriki kontakt.

Za računalnik, izberite PDF
Za mobilne naprave, izberite ePub
Če predvidevate brati e-knjigo samo preko računalnika (ne na telefonu ali drugi mobilni napravi), potem izberite PDF obliko  e-knjige. PDF oblika prikaže strani e-knjige točno tako, kot jo je pripravil izdajatelj in s tem ohranja izgled natisnjene knjige. Pri drugih oblikah e-knjige lahko strani izgledajo drugače.PDF oblika e-knjige lahko izgleda neprimerno na majhnih napravah, medtem ko je ePub prav posebej pripravljena oblika za mobilne naprave. Če boste brali e-knjigo na »pametnem« telefonu ali prenosni računalniški tablici, potem izberite ePub obliko e-knjige.
Elektronsko knjigo oz. e-knjigo lahko berete s pomočjo tabličnih računalnikov, prenosnih računalnikov, namiznih računalnikov, prenosnih telefonov in s posebnimi bralniki e-knjig. Z nakupom e-knjige si na svojo napravo naložite datoteko in jo s pomočjo brezplačnega programa (bralnik) berete tako kot bi sicer tiskano knjigo, le da elektronska različica omogoča bistveno več (npr. spremembo velikosti pisave ipd.). 

E-knjige so namreč računalniške datoteke in v povprečno zmogljivo napravo lahko spravimo več tisoč knjig (predstavljajte si, kakšna gora bi bila, če bi bile vse iz papirja). Po straneh listate s preprostim pritiskom na gumb ali s potegom prsta po zaslonu (pri e-bralnikih z vgrajenim zaslonom na dotik). Prav tako lahko enostavno s klikom skočite na želeno stran, ki vas zanima. Pri ePub različici je potrebno poudariti, da se število strani spreminja odvisno od izbrane velikosti pisave in velikosti zaslona, kar je bistvena prednost pred podobnimi formati (PDF, Flash). Sodobni e-bralniki knjig omogočajo tudi dodajanje zaznamkov, kar je pomembno zlasti pri študijski literaturi in raziskovalni dejavnosti. Velik plus pa predstavljajo tudi prednameščeni slovarji in leksikoni, ki jih najdemo na nekaterih e-bralnikih.
Za branje e-knjige potrebujete namizni ali prenosni računalnik, tablični računalnik ali dlančnik oz. bralnik elektronskih knjig in nenazadnje tudi prenosni telefon. Razen za bralnike e-knjig potrebujete tudi program za branje e-knjig in glede na operacijski sistem naprave imate na voljo različne bralnike. Če želite kupljeno e-knjigo brati na več napravah, potrebujete tudi Adobe ID, ki si ga pridobite z registracijo na spletni strani Adobe.

PDF in ePub oblika e-knjige je zaščitita pred piratstvom in je preprečeno nadaljnje posredovanje e-knjige. To pomeni, da se lahko kupljeno ali izposojeno e-knjigo bere samo na eni napravi oz. na večih, v kolikor kupec s svojim uporabniškim Adobe ID računom registrira knjigo na več napravah.
Za branje kupljenih in izposojenih e-knjig na več napravah potrebujete Adobe ID, ki ga pridobite z registracijo na spletni strani Adobe. Naše e-knjige so DRM zaščitene in jih lahko bere samo oseba, ki e-knjigo kupi ali si jo izposodi. Po nakupu kupec e-knjigo naloži na svojo napravo in jo mora odpreti z ustreznim bralnikom. V kolikor je bralnik avtoriziran z Adobe IDjem, lahko kupec e-knjigo naloži na več napravah, v nasprotnem primeru pa jo lahko istočasno bere samo na eni napravi.
Kupljena e-knjiga oz. povezava na elektronski dokument vam je na voljo neomejeno časa, tako da lahko prenos e-knjige ponovite ob ponovni vzpostavitvi internetne povezave. Če pa ste sporočilo s povezavo do e-knjige izgubili ali zbrisali, nas kontaktirajte in ob ustreznem dokazilu (račun za nakup) vam bomo ponovno posredovali povezavo do e-knjige.
Čas prenosa e-knjige je odvisen od velikosti elektronskega dokumenta in količine prenosa podatkov pri vašem ponudniku interneta. Več strani, slik ali drugih grafičnih elementov ima knjiga, večja je velikost dokumenta in s tem daljši čas prenosa knjige.
Spletna povezava do e-knjige ostane v primeru nakupa e-knjige aktivna ves čas in ne zapade; v primeru izposoje postane povezava neaktivna po številu zakupljenih dni. Sicer pa se za vse težave lahko obrnete na nas preko spletnega obrazca ali nam pišite na #EM#696f646c4476766b6d7d646a6763646677703c707b78#EM#. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
E-knjigo, ki jo kupite ali si izposodite in prenesete na svojo napravo (npr. osebni računalnik ali tablico), je zavarovana tako, da je ne morete natisniti. Namen e-knjige je, da jo uporabljate elektronsko in izkoristite vse prednosti elektronskega dokumenta (iskanje, komentiranje, označevanje, ...).
Uporabnik svojega uporabniškega imena (to je elektronski poštni naslov) ne more spreminjati, vse ostale podatke (vključno z geslom) pa lahko spreminja v "Mojem kotičku" po uspešni prijavi v spletno stran.
Na e-novičke se lahko prijavite ali odjavite v desnem meniju, kjer piše E-NOVIČKE z vpisom svojega elektronskega naslova. Za prijavo vpišite svoj e-naslov in kliknite Prijava, za odjavo vpišite svoj e-naslov in kliknite Odjava.

e novicke
Iskanje posameznih izrazov v e-knjigi je enostavno in ne zahteva nobenih posebnih postopkov (npr. pritisk tipk CTR+F ali klik na lupo; odvisno od bralnika in oblike zapisa e-knjige).
Knjižna polica je na voljo v Mojem kotičku za registrirane uporabnike spletne strani. Knjižna polica je "polica", kjer imate seznam kupljenih in izposojenih e-knjig ter povezavo za prenos datoteke. Za izposojene knjige je napisan tudi čas veljavnosti . 
Seznam želja je seznam e-knjig, katerega lahko dopolnite tako, da ob ogledu posamične e-knjige kliknete na gum "Na seznam želja". V seznamu želja lahko brišete izbrane e-knjige ali pa jih dodajate v nakupovalno košarico. Seznam želja lahko upravljajo le registrirani uporabniki.
Moji nakupi so na voljo v "Mojem kotičku" registriranim uporabnikom. Moji nakupi vsebujejo seznam in stanje naročil izdelkov. Naročilo lahko tukaj tudi prekličete, v kolikor naročilo še ni v obdelavi oz. kupljen.

Ogled funkcionalnosti MOJ KOTIČEK
E-knjige lahko ocenjujejo samo registrirani uporabniki. Svojo oceno lahko podate s klikom na zvezdice eno ali več zvezdic.

KOŠARICA

Košarica je prazna
Skupaj z DDV:
0,00 €
Na blagajno

E-NOVIČKE

Odjava Prijava

PODPRTI BRALNIKI

Podprti bralniki


MOŽNOST PLAČILA